Boczniaki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć mąką kukurydzianą i usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i odstawić do wystudzenia.
Sałaty poszarpać i ułożyć na półmisku. Na sałacie umieścić pokrojone na ćwiartki jajka na twardo, pomidorki koktajlowe oraz grzyby. Dorzucić uprażone orzechy włoskie. Posypać serem cheddar startym na dużych oczkach. Skropić winegretem (składniki wystarczy wymieszać).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Z kuskusem i granatem;-)
Szpinak, kawałki sałaty, pokrojone rzodkiewki i ogórek wrzucić do miski. Zalać dressi ...
Sałaty przełożyć do miski, dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Musztard ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...