Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekany czosnek i smażyć przez chwilę. Wsypać paprykę. Wymieszać. Gdy zacznie się karmelizować zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i zagotować.
Pomidory drobno posiekać i wraz z zalewą dodać do zupy. Wsypać makaron.
Filety z pstrąga pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do garnka i gotować przez 5 minut.
Doprawić sosem rybnym, solą i pieprzem. Dodać zimne masło.
Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...
Francuska... kartoflanka? O nie - to coś wykwintnego!
Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.