Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zapiekanka serowa z warzywami

Opis przygotowania

Łyżkę masła roztopić na patelni. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli wrzucić mrożone warzywa. Dodać resztę masła, wymieszać i podsmażyć.

Przełożyć do natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego.

Na patelnię po smażeniu wlać śmietanę. Wkruszyć gorgonzolę. Przyprawić gałką muszkatołową. Wymieszać. Gdy ser się roztopi przelać na warzywa. Na wierzch zetrzeć oscypek.

Wstawić na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C.

Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 520
Ewa gotuje - odc. nr 520

Ewa Wachowicz stara się wykorzystywać w kuchni produkty lokalne, od małych,...

 

Podobne przepisy

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

Roladki z jarmużem i mus z rabarbaru

Schab pokroić na plastry i cienko rozbić...

Wołowina duszona w słoiku

Sztuka mięsa nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów