Dango wi¶niowe. M±kę wsypać do miski (je¶li używamy zwykłej m±ki ryżowej to trzeba wlać do niej trochę wody). Dodać pulpę wi¶niow± (mrożone owoce wystarczy rozmrozić i zmiksować). Posłodzić cukrem pudrem. Wymieszać. Gdy zgęstnieje uformować kulki.
Dango zielone. M±kę posłodzić. Dodać przestudzon±, mocn± herbatę matcha i sok z limonki. Wymieszać i ulepić kulki.
Dango białe. M±kę posłodzić. Dodać sok z limonki i wodę. Wymieszać i ulepić kulki.
Ugotować partiami w osolonym wrz±tku (w razie potrzeby wymienić wodę). Wyłowić, zahartować zimn± wod±, odcedzić i nabić na patyczki do szaszłyków (po 3 kulki).
Podawać z musem z mango.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na kolejne gotowanie Ewa zaprosi pod Babi± Górę. Obiad zrobi bardzo tradycyjny,...
Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Żółtka oddzielić od białek. Białka z sol± ubić na sztywno, utrwalić cukrem i cukrem waniliowym ...
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...
Jabłka obrać, przekroić na pół. Wykroić gniazda nasienne. Z wody i cukru ugotować syr ...