Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość dużą kostkę. Przełożyć do miski. Przyprawić cynamonem, wymieszać i odstawić.
Jajka wybić do drugiej miski. Zmiksować. Porcjami wsypać cukier – cały czas ubijając. Wlać olej rzepakowy. Zmiksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Dobrze wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Wrzucić jabłka z cynamonem. Jeszcze raz dobrze wymieszać i przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 26 cm). Wyrównać.
Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten odcinek „Ewa gotuje” zacznie się trochę nietypowo, bo bez...
Biszkopt z warzywami? Czemu nie!
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...