Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekaną cebulę. Po chwili dodać pokrojony czosnek. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać szpinak. Następnie dorzucić liście sałaty. Po kilku minutach zmiksować.
Zupę przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mascarpone. Zakwasić odrobiną soku z cytryny.
Podawać z bryndzą. Na talerzu skropić oliwą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami długi majowy weekend, a co za tym idzie start sezonu grillowego....
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...
Samo zdrowie!
Dodatek do potraw, składnik sałatek...