Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Opis przygotowania

Wszystkie składniki na babeczki powinny być w temperaturze pokojowej.

Masło spienić w misce. Dorzucić cukier trzcinowy i utrzeć. Cały czas miksując wybić jajka. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać jogurt i zmiksować. Uperfumować skórką z cytryny, wlać sok. Ponownie zmiksować i przełożyć do foremek na babeczki (do ⅔ wysokości).

Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C.

Po upieczeniu wystudzić, pokryć lukrem i udekorować plasterkami karmelizowanej cytryny oraz melisą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 435
Ewa gotuje - odc. nr 435

Kolejny odcinek programu zacznie się od przyrządzenia dyni piżmowej. Warzywo...

 

Podobne przepisy

Biszkopt z dżemem z cukinii

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...

Placek królewski

Jabłka z miodem;-)

Muffinki z buraczkiem

Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...

Krem czekoladowy z musem malinowym

Udekorowany truskawkami!

Wróć do listy przepisów