Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze.
Do rondelka wlać mleczko kokosowe, dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Zagotować, po czym dodać ugotowany ryż. Całość podgrzewać jeszcze przez 3-4 minuty.
Przełożyć do miseczki, obok ułożyć mango (wyciąć pestkę, miąższ naciąć w kratkę i wywinąć, by powstał „jeż”). Udekorować świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnich latach Polacy dosłownie zakochali się w kuchni azjatyckiej....
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego mas ...
Robiony na smalcu przysmak z Majorki!
Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i c ...
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...