Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babka cud

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego masła. Następnie dodać mąkę, sodę, mleko, kakao, cynamon i dżem. Na samym końcu delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek (ze szczyptą soli).
Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokryć lukrem (sok z cytryny utarty z cukrem pudrem).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 126
Ewa gotuje - odc. nr 126

Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...

 

Podobne przepisy

Sernik jogurtowy na zimno

Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Dodać miąższ z laski wanilii...

Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowym

Ozdobiona kandyzowaną skórką z pomarańczy;-)

Eklery z bitą śmietaną

Na niebiesko i na rózowo!

Placek tarty

Receptura sprzed lat, ale w nowej odsłonie...

Wróć do listy przepisów