Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ogórkowa na małosolnych

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle. Dodać pietruszkę i marchewkę – pokrojone w talarki. Wymieszać i podsmażyć. Pod koniec dorzucić posiekany czosnek.

Zalać wodą lub bulionem. Wymieszać, przykryć i ugotować.

Ogórki małosolne pokroić w talarki (najlepiej na szatkownicy). Dodać do zupy. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez chwilę. W razie potrzeby dolać wodę z ogórków. Zabielić śmietaną – zahartowaną gorącą zupą. Zagotować.

Zupę zdjąć z ognia, wrzucić posiekany koperek. Podawać z ugotowanymi ziemniakami. Można udekorować gałązką koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 280
Ewa gotuje - odc. nr 280

Ostatnie dni lata to doskonały czas na kiszenie ogórków. Wystarczą 2-3...

 

Podobne przepisy

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Marchewka z groszkiem

Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Wróć do listy przepisów