/ Przepisy / Prażonka

Opis przygotowania

Uwaga: ilość składników zależy od wielkości naczynia do pieczenia.

 

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki, nałożyć do kociołka. Przyprawić solą i majerankiem. Przykryć grubo pokrojonym boczkiem. Identycznie ułożyć kolejne warstwy, aż do napełnienia kociołka. Przykryć liśćmi kapusty, nałożyć pokrywę, zakręcić i wstawić do ogniska.

Prażonka będzie gotowa po godzinie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 251
Ewa gotuje - odc. nr 251

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Krem czosnkowy

Idealny na chłodne dni;-)

Wróć do listy przepisów