Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę minut. Jak puści sok, dokładnie odcisnąć.
Do jogurtu (najlepszy jest oryginalny grecki, a taki można już w Polsce dostać) wycisnąć ząbek czosnku, dodać odciśniętego ogórka, ocet winny i doprawić solą oraz pieprzem.
Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewką i papryką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...
Prosto z rusztu;-)
Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...