Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Śledzie w śmietanie

Opis przygotowania

Śledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w półplasterki. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.

Ryby osuszyć, obłożyć cebulą i jabłkiem. Śmietanę  doprawić szczyptą soli, pieprzem i cukrem. Zalać śledzie.

Dekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 51
Ewa gotuje - odc. nr 51

Między karnawałem a czasem przedwielkanocnej refleksji - innymi słowy między...

 

Podobne przepisy

Chleb z czarnuszką na zakwasie

Do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego.

Koperek w słoiku

Na jesień i zimę;-)

Dynia a'la Hasselback

Po szwedzku;-)

Ryż po zanzibarsku

Na mleczku kokosowym!

Wróć do listy przepisów