/ Przepisy / Domowy majonez

Opis przygotowania

Ukręcić domowy majonez. Jajka wybić do miski lub od razu do dużego słoika. Dodać ocet, posłodzić, posolić i zmiksować blenderem. Dodać musztardę i jeszcze raz zblendować. Stopniowo, cieniutkim strumieniem i cały czas miksując, dolać olej – sos powinien zrobić się biały i gęsty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 411
Ewa gotuje - odc. nr 411

Zdarza się, że w święta czegoś nam zabraknie – chociażby majonezu....

 

Podobne przepisy

Jajo w gniazdku z łososiem

Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...

Ser biały w oliwie ziołowej

Przystawka lub składnik sałatek...

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Domowy przecier z pomdorów

Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...

Wróć do listy przepisów