/ Przepisy / Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Opis przygotowania

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować z czosnkiem. Przyprawić solą. Dorzucić umyte i osuszone liście rzodkiewki i pokrzywy. Wlać oliwę i sok z cytryny. Wszystko razem zmiksować. Pesto przełożyć do słoiczka. Na wierzch wlać trochę oliwy. Przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 396
Ewa gotuje - odc. nr 396

W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...

 

Podobne przepisy

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

Papryka z kaszą jaglaną

Solidnie nadziana!

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Wróć do listy przepisów