
Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem oraz chili. Mąkę wymieszać z łyżeczką słodkiej papryki, obtoczyć w niej mięso. Na patelni rozgrzać smalec i usmażyć bitki na złoty kolor. Przełożyć na talerz.
Na tłuszcz po smażeniu mięsa wrzucić cebulę posiekaną w kostkę. Po chwili dodać posiekany czosnek. Następnie pokrojone pieczarki. Przyprawić tymiankiem, szałwią i oregano. Dodać jabłko pokrojone w kostkę, podlać sokiem jabłkowym. Zagęścić śmietaną, zahartowaną odrobiną gorącego sosu z patelni. Wymieszać. Włożyć obsmażony wcześniej schab. Przykryć i dusić na małym ogniu przez około 20 minut. Podawać z surówką z buraczków.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...
A do tego konfitura z cebuli;-)
Kluseczki z sera i grysiku;-)
Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...
Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...