Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka ziemniaczana

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, jajka na twardo. Obrać i pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do miski, dodać cebule (gruba kostka), połówki śliwek, ogórki starte na tarce o grubych oczkach. Majonez połączyć ze śmietaną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę. Wymieszać. Można udekorować bratkami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 167
Ewa gotuje - odc. nr 167

W tym odcinku: sakiewki, kaszanka i babeczki.

 

Podobne przepisy

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Szparagi z rusztu

Z jajem i cytryną;-)

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Wróć do listy przepisów