/ Przepisy / Sałatka z papryki i ogórków

Opis przygotowania

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski. Przełożyć do miski. Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone w talarki ogórki małosolne (można użyć kiszonych). Wrzucić posiekaną pietruszkę. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać nieco oliwy. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 253
Ewa gotuje - odc. nr 253

Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...

 

Podobne przepisy

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Wróć do listy przepisów