
Drożdże posłodzić i odstawić. M±kę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem (powinny być płynne) i ¶mietanę. Zarobić ciasto. Poczekać, by odpoczęło.
Następnie rozwałkować jak na pierogi. Wykroić kółka, na każde dać kawałek obranego jabłka. Złożyć na pół, skleić, ułożyć na blasze natłuszczonej masłem, posmarować rozm±conym jajkiem. Piec na złoty kolor - 20 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gę¶ nadziewan± kasz± i grzybami, podan±...
Odcinek nr 400, więc musi być tort!
Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Na herbatnikach...