Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, aż się rozpadną. Następnie wsypać cukier i wymieszać, aby się rozpuścił. Dodać cynamon. Zdjąć z ognia. Do masy wsypać galaretkę, dodać 3 łyżeczki żelatyny, starannie wymieszać.
Na dnie tortownicy ułożyć 2 warstwy biszkoptów, wyłożyć na nie połowę masy jabłkowej, przykryć warstwą biszkoptów i nałożyć resztę jabłek. Wstawić do lodówki, aby stężało. Podawać z kleksami bitej śmietany.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po wakacjach Ewa Wachowicz zaprasza na grillową ucztę! W programie...
W foremkach na babeczki...
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać mąkę przesianą z proszkiem do p ...