/ Przepisy / Kandyzowana skórka cytrynowa

Opis przygotowania

Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Pucharki z musem brzoskwiniowym

Galaretki rozpuścić w 1  1/2  szklanki gorącej wody, lekko przestudzić ...

Szneki z glancem

Wypiek z Poznania;-)

Grzebyczki

Składniki posiekać nożem. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na co ...

Babeczki czekoladowe - muffinki

Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...

Wróć do listy przepisów