Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kandyzowana skórka cytrynowa

Opis przygotowania

Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Kulki ryżowe z daktylami

I migdałem w środku!

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Ambasador

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...

Sernik baskijski

Kremowy w środku, przypalony na wierzchu;-)

Wróć do listy przepisów