/ Przepisy / Gruszki pod kruszonką owsianą

Opis przygotowania

Mąkę wsypać do miski. Dodać cukier trzcinowy i zimne masło. Wsypać płatki owsiane i posiekać. Wyrobić, włożyć do woreczka i wstawić do lodówki na minimum ½ godziny.

Na patelni roztopić cukier trzcinowy. Z gruszek wyciąć gniazda nasienne, owoce pokroić w dużą kostkę i wrzucić do karmelu. Dodać masło i wymieszać. Gdy gruszki puszczą sok, przełożyć do kokilek. Posypać drobno pokrojonymi orzechami i kruszonką (rozdrobnić w palcach lub zetrzeć na tarce jarzynowej).

Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).

Podawać z lodami waniliowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 376
Ewa gotuje - odc. nr 376

Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...

 

Podobne przepisy

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Sernik z bezą orzechową

Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem posiekać z masłem i smalcem (ten dodatek spowo ...

Wróć do listy przepisów