Ewa / Przepisy / Krem z cukinii

Opis przygotowania

Cukinie umyć i pokroić na kawałki. Ziemniaka obrać, pokroić w grubą kostkę, cebulę również obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę, przesmażyć ziemniaka, dodać cebulę i cukinię. Smażyć jeszcze przez chwilę. Zalać domowym wywarem jarzynowym - tak, by płyn przykrył warzywa w garnku. Zagotować. Następnie zmiksować.

Zdjąć z ognia, dorzucić listki bazylii. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem. Ponownie zmiksować. Na talerzu udekorować listkami parmezanu i bazylią. Skropić oliwą.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 6 - cukini
  • 1 - ziemniak
  • 1 - cebula
  • 1 łyżka - oliwy
  • bulion jarzynowy
  • dużo bazylia
  • sól
  • biały pieprz
  • ½ łyżeczki - imbiru
  • parmezan
  • Do dekoracji
  • oliwa
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 163

Odcinek inspirowany kuchnią włoską, będzie krem z cukinii, faszerowane...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów