/ Przepisy / Kocie oczka

Opis przygotowania

Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykroić kółeczka.

W połowie ciasteczek wyciąć dziurkę - na środku. Ciasteczka z dziurką pokryć białkiem, przykleić cukier perlisty. Wszystkie ciastka upiec na złoty kolor. Skleić marmoladą (ciasteczka bez otworu pokryć marmoladą, przykleić ciastka z dziurką).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Ciasto francuskie z rosterem śliwkowym

W płatkach migdałów!

Sernik kokosowy bez pieczenia

Ser, kokos i mango...

Wieniec drożdżowy z serem

Drożdżówka cudnie zapleciona;-)

Ciasteczka francuskie

Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...

Wróć do listy przepisów