/ Przepisy / Kocie oczka

Opis przygotowania

M±kę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawin±ć w folię i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Następnie rozwałkować i wykroić kółeczka.

W połowie ciasteczek wyci±ć dziurkę - na ¶rodku. Ciasteczka z dziurk± pokryć białkiem, przykleić cukier perlisty. Wszystkie ciastka upiec na złoty kolor. Skleić marmolad± (ciasteczka bez otworu pokryć marmolad±, przykleić ciastka z dziurk±).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Tort hiszpański

Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wod±, postawić na ogniu, aż się r ...

Babeczki z owocami

M±kę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczk±, dodać żółtka ...

Makowiec

M±kę przesiać, wysiekać z ciepłym masłem. Do drożdży dodać cukier, rozetrzeć, wymiesz ...

Babeczki z makiem i kokosem

Jajka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia oraz ¶mietanę - ...

Wróć do listy przepisów