
W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą - tak, by płynu było „na palec” nad kaszą.
Posolić i wolniutko gotować do miękkości (20-25 minut), od czasu do czasu mieszając, by kasza się nie przypaliła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gulasz na orientalną nutę - dodając...
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...
Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...