/ Przepisy / Kasza gryczana

Opis przygotowania

W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą - tak, by płynu było „na palec” nad kaszą.

Posolić i wolniutko gotować do miękkości (20-25 minut), od czasu do czasu mieszając, by kasza się nie przypaliła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 9
Ewa gotuje - odc. nr 9

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gulasz na orientalną nutę - dodając...

 

Podobne przepisy

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Tortilla gryczana

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i chili...

Sos tatarski po wiedeńsku

Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.

Pasztet z królika i golonki

Królika i golonkę gotować do miękkości wraz z warzywami i suszonymi grzybami (przypra ...

Wróć do listy przepisów