Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kasza gryczana

Opis przygotowania

W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą - tak, by płynu było „na palec” nad kaszą.

Posolić i wolniutko gotować do miękkości (20-25 minut), od czasu do czasu mieszając, by kasza się nie przypaliła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 9
Ewa gotuje - odc. nr 9

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gulasz na orientalną nutę - dodając...

 

Podobne przepisy

Ocet z kombuchy

Sfermentowana herbata o prozdrowotnych właściwościach!

Omlet francuski

Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...

Awanturka z pstrągiem

Nikt się nie kłóci, bo to pasta serowa z wędzoną rybą;-)

Hummus

Dla wegan, wegetarian i... sportowców;-)

Wróć do listy przepisów