/ Przepisy / Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne leśne grzyby - w sezonie świeże, poza sezonem mrożone. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać masło, roztopić.

Wrzucić grzyby, następnie suszone pomidory. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć.

Dolać ocet balsamiczny i miód, przyprawić świeżą bazylią (jeśli używamy bazylii suszonej, należy dodać ją wcześniej - najlepiej razem z pomidorami).

Makaron ugotować al dente - w osolonym wrzątku, z odrobiną oliwy. Odcedzić, przełożyć na patelnię, wymieszać.

Podawać oprószone tartym parmezanem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 78
Ewa gotuje - odc. nr 78

Gościem specjalnym tego programu będzie Tomasz Czopik – kierowca...

 

Podobne przepisy

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Curry z indyka

Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym...

Warkocz z polędwiczki

Polędwiczkę umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na trzy części, nie docinając jednak do końca...

Wróć do listy przepisów