Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pokusa Janssona

Opis przygotowania

Ziemniaki i cebule obrać i pokroić w paski. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (wcześniej wysmarować je masłem).

Szprotki (lub anchois) podzielić na mniejsze kawałki i dorzucić do ziemniaków z cebulą. Przyprawić białym pieprzem i dokładnie wymieszać.

Olej z puszki po rybkach połączyć z mlekiem i śmietaną. Uperfumować skórką z cytryny i przelać do naczynia. Posypać bułką tartą i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 412
Ewa gotuje - odc. nr 412

Po kilku bezśnieżnych zimach w połowie stycznia zaczęło wreszcie porządnie...

 

Podobne przepisy

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Wege kapuśniak

Klasyk, ale bez mięsa...

Zupa na ogórkach zielonych

Z gruntu znakomita;-)

Wróć do listy przepisów