/ Przepisy / Krokiety z łososiem wędzonym

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Następnie wystudzić i ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać do purée wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przyprawić pieprzem. Wymieszać z drobno posiekanym łososiem, koperkiem i bułką tartą. Wybić jajko. Dobrze wymieszać i uformować krokiety (ręce warto zwilżyć wodą). Obtoczyć w zmielonych płatkach migdałowych.

Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Podawać z barszczem czerwonym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 410
Ewa gotuje - odc. nr 410

Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia Ewa zaproponuje kilka postnych potraw...

 

Podobne przepisy

Gulasz z nutką Orientu

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Oprószyć mąką i wrzucić do oleju rozgrzane ...

Karkówka z cebulą

Marynowana w musztardzie i majonezie!

Wiener Schnitzel

Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)

Karp w sosie cebulowym

Świąteczna ryba nieco inaczej!

Wróć do listy przepisów