Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Podpłomyk ze sznyclem

Opis przygotowania

Zrobić zaczyn. Drożdże wkruszyć do miseczki. Wsypać cukier, wlać trochę wody, wymieszać i odstawić.

M±kę wsypać do robota. Dodać sól i roztopione, wystudzone masło. Wlać zaczyn i resztę wody. Zmiksować.

Ciasto przełożyć na stolnicę wysypan± m±k±. Wyrobić i podzielić na 4 czę¶ci. Uformować kr±żki i ułożyć na blasze piekarnikowej (jednorazowo zmieszcz± się dwa). Posmarować mlekiem. Posypać sezamem. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C.

Przygotować mielone. Cebulę pokroić w drobn± kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym ma¶le. Przełożyć do mięsa. Dodać posiekan± natkę pietruszki. Przyprawić tymiankiem, sol± oraz pieprzem. Wyrobić.

Uformować zgrabne kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Tęp± stron± noża zrobić kratkę. Usmażyć z obu stron. Ods±czyć z nadmiaru tłuszczu.

Podpłomyk przekroić. Na połówce ułożyć sznycla, plastry kiszonego ogórka i marynowanej cebuli oraz ulubione kiełki. Zrobić kleks z sosu jogurtowo-czosnkowego i przykryć drugim kawałkiem podpłomyka.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 408
Ewa gotuje - odc. nr 408

Gdy za oknem robi się coraz chłodniej, chętnie sięgamy po receptury na...

 

Podobne przepisy

Tataki wołowe

Z polędwicy!

Tarta ziemniaczana

Z boczkiem i cheddarem;-)

Grillowane sakiewki z kurczakiem

Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...

Pizza Margherita

Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...

Wróć do listy przepisów