
Zrobić zaczyn. Drożdże wkruszyć do miseczki. Wsypać cukier, wlać trochę wody, wymieszać i odstawić.
M±kę wsypać do robota. Dodać sól i roztopione, wystudzone masło. Wlać zaczyn i resztę wody. Zmiksować.
Ciasto przełożyć na stolnicę wysypan± m±k±. Wyrobić i podzielić na 4 czę¶ci. Uformować kr±żki i ułożyć na blasze piekarnikowej (jednorazowo zmieszcz± się dwa). Posmarować mlekiem. Posypać sezamem. Wstawić na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 230 st. C.
Przygotować mielone. Cebulę pokroić w drobn± kostkę i zrumienić na mocno rozgrzanym ma¶le. Przełożyć do mięsa. Dodać posiekan± natkę pietruszki. Przyprawić tymiankiem, sol± oraz pieprzem. Wyrobić.
Uformować zgrabne kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Tęp± stron± noża zrobić kratkę. Usmażyć z obu stron. Ods±czyć z nadmiaru tłuszczu.
Podpłomyk przekroić. Na połówce ułożyć sznycla, plastry kiszonego ogórka i marynowanej cebuli oraz ulubione kiełki. Zrobić kleks z sosu jogurtowo-czosnkowego i przykryć drugim kawałkiem podpłomyka.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy za oknem robi się coraz chłodniej, chętnie sięgamy po receptury na...
Z polędwicy!
Z boczkiem i cheddarem;-)
Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...
Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...