Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bulgur z warzywami

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na dużej patelni na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić papryką oraz kurkumą. Wsypać kaszę bulgur. Zalać wywarem jarzynowym. Gotować przez 15 minut.

Dodać fasolę, dorzucić wyczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię pokrojoną w grube półplastry. Przyprawić sosem sojowym. Przykryć i dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać pomidorki koktajlowe.

Podawać na ciepło z kawałkami awokado i cząstkami cytryny (awokado warto od razu skropić sokiem). Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Doprawić świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 403
Ewa gotuje - odc. nr 403

Po kilku tygodniach spędzonych w Beskidach Ewa wróci do kuchni w Krakowie....

 

Podobne przepisy

Pietruszka kiszona

Razem z natką!

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Wróć do listy przepisów