/ Przepisy / Gicz w warzywach i podpiwku

Opis przygotowania

Giczki obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni, na gorącym maśle. W większym naczyniu podsmażyć cebule pokrojone w piórka. Dorzucić posiekany czosnek, pokrojone w półplastry marchewki i pietruszki oraz pokrojoną w kostkę połówkę selera.

Do warzyw przełożyć podsmażone gicze. Z patelni „wymyć smak” podpiwkiem, przelać do garnka z mięsem i jarzynami. Wymieszać. Dorzucić grzyby (wcześniej warto je namoczyć w wodzie), liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić solą, przykryć i wstawić do piekarnika.

Piec przez 3 godziny w temp. 180 st. C.

Podawać z kaszą i ogórkami kiszonymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 308
Ewa gotuje - odc. nr 308

Tym razem w poszukiwaniu tradycyjnych smaków Ewa wybrała się do małopolskiej...

 

Podobne przepisy

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Wołowina po burgundzku

Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...

Antrykot z rusztu

Mięso pokroić na dość grube plastry – steki...

Zupa meksykańska

Fasolę namoczyć i ugotować. Kolby kukurydzy również ugotować...

Wróć do listy przepisów