/ Przepisy / Rydze kiszone

Opis przygotowania

Oczyszczone i opłukane grzyby (kapelusze powinny być całe) wrzucić do wrzątku na 3-4 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do słoika.

W ciepłej wodzie (temp. ok. 40 st. C) rozpuścić sól. Zalać grzyby – tak, by wszystkie były zanurzone w solance. Wlać kwaśne mleko. Docisnąć spodeczkiem i kamieniem. Kisić przez 2-3 tygodnie w ciemnym i chłodnym miejscu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 405
Ewa gotuje - odc. nr 405

Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...

 

Podobne przepisy

Pave

Brazylijska wariacja na temat tiramisu;-)

Domowa mieszanka przypraw

Receptura autorska;-)

Gofry szpinakowe

Z awokado;-)

Sakiewki z karkówką

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...

Wróć do listy przepisów