/ Przepisy / Kiczeri - hinduski detoks

Opis przygotowania

Ryż i fasolę moczyć przez minimum 2 godziny (a jeszcze lepiej przez całą noc). Odcedzić na sicie, przełożyć do garnka, zalać wodą (4 szklanki), posolić i gotować przez około 20 minut (ziarna nie powinny się rozgotować).

Masło rozgrzać na patelni. Wrzucić przyprawy i podgrzewać przez 2-3 minuty. Przełożyć do ugotowanego ryżu z fasolą. Wymieszać. Udekorować posiekaną kolendrą lub natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 404
Ewa gotuje - odc. nr 404

Kolejny odcinek zacznie się od przyrządzenia hinduskiej potrawy o nazwie...

 

Podobne przepisy

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Pasztet z soczewicy

Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Wróć do listy przepisów