25 października to Światowy Dzień Makaronu. Najlepiej uczcić go przyrządzeniem jakiegoś pysznego dania! Mam dla Was świetny i szybki przepis na makaron z cukinią i mięsem z indyka.
Indyka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Cukinię, pomidory, cebulę również pokroić w kostkę, a czosnek w plasterki.
Na osolony wrzątek wrzucić makaron Lubella i gotować przez 6 minut – ma być al dente.
Na patelnię wlać olej i podsmażyć mięso z indyka. Gdy indyk będzie złocisty, dorzucić cebulę i smażyć dalej. Następnie dodać czosnek i nadal podsmażać. Potem dodać pomidory oraz cukinię. Podlać odrobiną wody, doprawić roztartym w dłoniach oregano. Gdy cukinia będzie miękka, dorzucić ugotowany makaron Lubella.
Serwować udekorowany płatkami parmezanu.
Klasyk kuchni indyjskiej!
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Sztuka mięsa nieco inaczej...