Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa jarzynowo-ogórkowa

Opis przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, podsmażyć na maśle i zalać wodą, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i gotować przez 30 minut.

Następnie dodać ogórki starte na grubej tarce, wodę z kiszenia oraz kaszę jaglaną (najpierw przelać wodą na sicie, aby nie była gorzka). Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę i gotować przez 15 minut.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z koperkiem i kleksem kwaśnej śmietany.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 391
Ewa gotuje - odc. nr 391

Tym razem krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od przyrządzenia błyskawicznego...

 

Podobne przepisy

Scypa

Zupa z Białki Tatrzańskiej - z ziemniaków i maślanki;-)

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Wróć do listy przepisów