Mąkę przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia, ekstrakt waniliowy, drobno zmielony ksylitol, miękkie masło i jajko. Zmiksować.
Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej drobno poiekane orzechy włoskie. Ponownie wyrobić, następnie rozwałkować. Placek jasny ułożyć na placku ciemnym. Zwinąć jak roladę. Pokroić na krążki. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Piec przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa upiecze domowy chleb na drożdżach i wyjątkowo zdrowej...
Na niebiesko i na rózowo!
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.