/ Przepisy / Łosoś w parze z soczewicą

Opis przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, przełożyć do zamykanego pojemnika, skropić sokiem z cytryny, przykryć i na 15 minut wstawić do lodówki.

Ugotować na parze (do wody wrzucić listki kaffiru).

Podawać z soczewicą, roszponką, opieczonymi pomidorkami oraz domowym pesto (składniki wystarczy zmiksować, stopniowo dolewając oliwy).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 365
Ewa gotuje - odc. nr 365

W tym roku Ewa postanowiła przedłużyć sobie wakacje i zaraz na początku...

 

Podobne przepisy

Sznycle z dorsza

Mielony, tyle tylko, że z ryby.

Karp pieczony w śmietanie

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Wędzony łosoś i halibut

Ryby z domowej wędzarni!

Wróć do listy przepisów