Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, wsypać cukier. Wlać mleko. Wsypać kakao i wymieszać. Dodać rum. Wsypać płatki – tyle, by powstała gęsta masa. Odstawić do wystudzenia.
Płatki migdałowe posiekać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie moczyć w wodzie). Obtoczyć w migdałach i ułożyć na papierze do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi Nikiszowiec, bodaj najbardziej rozpoznawalne osiedle...
Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...
Receptura z domu rodzinnego!
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...