/ Przepisy / Galaretka z cydru

Opis przygotowania

Do garnka wlać cydr oraz sok z pomarańczy (warto przecedzić go przez sitko). Wrzucić goździki i cynamon. Posłodzić i zagotować. Zdjąć z kuchenki i wsypać żelatynę. Wymieszać i odstawić do wystudzenia.

Do słoiczków włożyć kawałki obranego jabłka. Zalać tężejącą galaretką. Zakręcić i schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 329
Ewa gotuje - odc. nr 329

Tym razem Ewa zmuszona jest zorganizować domówkę, na którą wprosiła się...

 

Podobne przepisy

Ule

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...

Tarta z gruszkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Szarlotka bez jajek

Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...

Ciasto borówkowe

Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...

Wróć do listy przepisów