Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa misoshiru

Opis przygotowania

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu, zalać wodą i gotować na małym ogniu przez 1 ½ godziny. Po tym czasie wyjąć jarzyny i wodorost, a do zupy dodać pastę miso, sos sojowy oraz cukier. Wymieszać.

Podawać z namoczonymi w zimnej wodzie glonami wakame, tofu i posiekaną dymką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 301
Ewa gotuje - odc. nr 301

Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...

 

Podobne przepisy

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Kimchi

Pikantna kiszonka po koreańsku!

Solferino

Włoska wariacja na temat pomidorówki...

Wróć do listy przepisów