Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przelać zimną wodą. Na patelnię wlać oliwę, podgrzać. Wrzucić makaron. Dorzucić pokrojone pomidory suszone. Wymieszać.
Do miseczki wybić jajka, roztrzepać. Dodać zioła prowansalskie, przyprawić solą oraz pieprzem. Wlać do makaronu. Wymieszać. Gdy jajka lekko się zetną, wyłożyć na głęboki talerz. Dodać rukolę oraz płatki sera koziego.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy dla nastolatków. Zacznie od...
Niezwykle delikatna wołowina z miodem pitnym!
Z dużą ilością grzybów! Do tego kluski żelazne...
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...
Dobrze przyprawiona, soczysta, w środku słodka;-)