Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto drożdżowe

Opis przygotowania

Jajka rozmieszać z cukrem, dodać drożdże, wlać olej i mleko - nie mieszać! Odstawić na 12 godzin (a jeszcze lepiej na cał± noc).

Rano dodać przesian± m±kę i skórkę z pomarańczy. Wymieszać, ale nie wyrabiać! Odstawić na 10 minut. Następnie przelać do 2 keksówek i wstawić do piekarnika (180 st. C, 50 minut bez termoobiegu). Ciasto przed pieczeniem można posmarować mlekiem.

Podawać z konfitur± wi¶niow±, na zimno lub na ciepło - podpieczone na ruszcie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 157
Ewa gotuje - odc. nr 157

Łoso¶, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...

 

Podobne przepisy

Pani Walewska

Z m±ki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnie¶ć ciasto. Podzielić ...

Pascha

Daktyle i figi drobno pokroić. Dodać rodzynki i zalać alkoholem...

Jabłkowy przysmak

Na biszkoptach!

Ciasteczka z migdałami i morelami

Miękkie masło utrzeć z cukrem i mi±ższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...

Wróć do listy przepisów