Jajka rozmieszać z cukrem, dodać drożdże, wlać olej i mleko - nie mieszać! Odstawić na 12 godzin (a jeszcze lepiej na całą noc).
Rano dodać przesianą mąkę i skórkę z pomarańczy. Wymieszać, ale nie wyrabiać! Odstawić na 10 minut. Następnie przelać do 2 keksówek i wstawić do piekarnika (180 st. C, 50 minut bez termoobiegu). Ciasto przed pieczeniem można posmarować mlekiem.
Podawać z konfiturą wiśniową, na zimno lub na ciepło - podpieczone na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Łosoś, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...
Z kisielem wiśniowym!
Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...
Kakao, wodę, cukier i masło zagotować i wystudzić. Dodać mąkę przesianą z proszkiem d ...
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...