Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka serowe

Opis przygotowania

Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usun±ć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić sokiem z cytryny, by nie sczerniały. Na stolnicy wyrobić m±kę z serem, cukrem waniliowym i ogrzanym do temperatury pokojowej masłem - ciasto ma być trochę twardsze niż na makaron.

Schować do lodówki na co najmniej pół godziny. Następnie rozwałkować (jak na pierogi) i szklank± wykroić kr±żki. Na każdy nałożyć kawałek jabłka, złożyć na pół i skleić w rogach. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C 25-30 minut. Wyj±ć, posypać cukrem pudrem.

Ciasteczka można nadziewać w różny sposób, np. wymieszan± z marmolad± konfitur± z płatków dzikiej róży (wtedy zamiast kr±żków wycinamy kwadraty i składamy "w kopertę").

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 6
Ewa gotuje - odc. nr 6

Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...

 

Podobne przepisy

Ciasto cynamonowe z jabłkami

Na m±ce migdałowej!

Crostata

M±kę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...

Bomby z hawerfolków

Kule z płatków owsianych;-)

Owoce w waflach

Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...

Wróć do listy przepisów