
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę minut. Jak pu¶ci sok, dokładnie odcisn±ć.
Do jogurtu (najlepszy jest oryginalny grecki, a taki można już w Polsce dostać) wycisn±ć z±bek czosnku, dodać odci¶niętego ogórka, ocet winny i doprawić sol± oraz pieprzem.
Podawać z warzywami pokrojonymi w słupki, np. z marchewk± i papryk±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...
Drożdże wymieszać z łyżk± ciepłego mleka, szczypt± cukru, sol± i łyżeczk± m±ki. Gdy p ...
Wytrawne babeczki z boczkiem...
Cytryny przeci±ć wzdłuż na pół, położyć na patelni...
Lekko solone;-)