Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placki ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę lub roztarty czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać starty ser i tyle śmietany lub jogurtu, aby otrzymać gęstą masę. Łyżką formować niewielkie placki i smażyć w oleju.

Podawać z kleksem śmietany, wędzonym łososiem lub pokruszonym serem kozim.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 132
Ewa gotuje - odc. nr 132

Placki ziemniaczane, surówka z białej rzodkwi, serownik-murzynek wariacje...

 

Podobne przepisy

Żeberka tex-mex

W sosie BBQ z dodatkiem whiskey;-)

Boczek w piwie

Wieprzowina w sosie na bazie złocistego trunku;-)

Łazanki z makiem

Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę d ...

Ozorek w sosie chrzanowym

Niezwykle delikatny...

Wróć do listy przepisów