
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić na sztywno. Następnie dodać m±kę przesian± z m±k± ziemniaczan± i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.
Przygotować krem. Żelatynę rozpu¶cić we wrz±tku. Wystudzić. Żółtka, jajko i cukier puder ubić na parze.
Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczn±. Dodać mleko w proszku i serek homogenizowany, a na samym końcu żelatynę.
Na biszkopt nałożyć połowę kremu. Na krem biszkopty namoczone w kawie z alkoholem. Na biszkopty resztę kremu. Oprószyć kakao.
Przepis autorstwa pani Ilony Pyszny z Wodzisławia ¦l±skiego - nagroda miesi±ca!
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Vitello tonato i placek cappuccino” Ten odcinek „Ewa...
¦liwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Nie tylko na ¶więta...
Bez glutenu i bez laktozy - na mleku ro¶linnym, dla wegan!
Z kakao i orzechami włoskimi...