Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy ocet jabłkowy

Opis przygotowania

Jabłka dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na ćwiartki i ułożyć w słoiku. Jeśli mamy obierki z innych jabłek, można je dorzucić. Zalać posłodzoną, przegotowaną i wystudzoną wodą. Docisnąć talerzykiem i kamyczkiem, przykryć gazą, przymocować gumką lub sznurkiem i odstawić na co najmniej miesiąc.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 400
Ewa gotuje - odc. nr 400

To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...

 

Podobne przepisy

Podpłomyk z grillowanym boczkiem

Kanapka dla... miejskiego drwala!

Sos miętowo-czosnkowy

Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Wróć do listy przepisów