Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Serowa z grzanką

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na rozgrzanym maśle. Wrzucić czosnek, wymieszać i smażyć przez chwilę. Zalać wywarem. Zagotować.

Ser zetrzeć na tarce. Wrzucić do zupy. Gdy się roztopi, zmiksować i przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Podawać z grzanką.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 382
Ewa gotuje - odc. nr 382

Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...

 

Podobne przepisy

Zakwas na żur

Mąkę razową wystarczy wsypać do słoja i zaparzyć gorąca wodą...

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Zupa włoska w chlebku

Tradycyjna potrawa z Toskanii...

Barszcz czerwony z pulpetami

Zupa po krakowsku;-)

Wróć do listy przepisów