
Imbir obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cytrynę wyszorować i pokroić w plastry. Włożyć do słoika – plaster cytryny, kilka plasterków imbiru. Zalać łyżką miodu. Czynności powtarzać, aż do zapełnienia słoika. Zamknąć i wstawić do lodówki na 48 godzin.
Pić po 1 łyżeczce – rano i wieczorem. Można dodawać do herbaty, ale nie powinna być gorąca.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...
Z kremem migdałowym;-)
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...
Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...
Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...