Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Babeczki z dyni± i powidłami

Opis przygotowania

Dynię upiec. Z pomarańczy zetrzeć skórkę. Dodać masło i roztopić. Z owocu wycisn±ć sok. Dolać mleko, wrzucić upieczon± i wystudzon± dynię. Zmiksować na gładk± masę.

Jajka wybić do miski. Posolić. Posłodzić i zmiksować. Wsypać budyń i proszek do pieczenia, dodać połowę m±ki, masy dyniowej i masła. Wymieszać robotem. Dodać resztę maki, masy i masła. Zmiksować na wolnych obrotach.

Nałożyć do papilotek, do każdej dać powidła (łyżka ciasta, ½ łyżeczki powideł i znowu łyżka ciasta).

Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 373
Ewa gotuje - odc. nr 373

Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...

 

Podobne przepisy

Gruszki w białym winie

Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...

Biszkopt miodowy

Z kremem i sezonowymi owocami...

Ananasowiec w kwiatach

A kwiaty z ananasa...

Karnawałowe rurki z kremem

M±kę poł±czyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać ¶mietanę i zaro ...

Wróć do listy przepisów